1 Ocak 2018 Pazartesi

Kaputaş Plajı | Kaş-KALKAN




Dünyaca Ünlü Kaputaş Plajı

Kaputaş Antalya’nın cennet koylarından sadece birisi. Kaputaş Plajı özellikle son yıllarda bilinirliğinin artmasıyla yerli ve yabancı turistlerin akınına uğramaktadır.

Kaputaş’ın Denizi ve Kumu
Kaputaş’ın suyu turkuaz mavidir. Bu yüzden fotoğraflarda şahane bir görüntü ortaya çıkar. Mavinin her tonunu görmeniz mümkün. Özellikle sabah saatlerinde çok uzun mesafelere kadar suyun dibinde yüzen balıkları rahatça görebilirsiniz. Bazı yerleri taşlık bazı yerleri kumdur. Fakat genellikle plaja kum hakim.

Kaputaş’ta Yeme İçme Nasıl ?
Plajda belediyenin kendi cafesi var. Fiyatları çok yüksek değil ulaşılabilir rakamlar. Ki zaten o sıcakta başka bir yerden alışveriş yapmak pek mümkün olmadığı için cafeye talep oldukça fazla. Gözleme, hamburger, patates kızartması, dondurma, alkollü ve alkolsüz içecekleri bulmak mümkün.

Giriş Ücreti Nedir?
Kaputaş Plajına giriş ücretsiz. Fakat rahat etmek adına merdivenleri indikten sonra şezlong kiralamanız gerekiyor. 2 Şezlong 1 Şemsiye 2017 sezonunda 15 TL’di. Güncel fiyatları buradan sizlerle paylaşıyor olacağım 2018 sezonu için. Duşlar ve tuvaletler ücretsiz.

Kaputaş’a Ulaşım
Kaş’a 20 Km, Kalkan’a 7 Km uzaklıkta. Eğer havayolu ile gelmeyi planlıyorsanız Dalaman’a inmeniz uygun olacaktır. Kalkan Kaş arası yolda sağ tarafınızda kalıcak.Plaja inmek için hemen yol kenarından merdivenlerden inmeye başlıyorsunuz. Size tavsiyem yanınızda fazla ve ağır eşya almayın çünkü gün sonunda yine aynı basamakları çıkmanız gerekecek J Genelde Mayıs ayının başında ziyaretçiler gelmeye başlar ve Ekim ayı sonuna kadar plaja yoğun ilgi oluyor. Tekne turu vasıtası ile de plaja deniz yoluyla ulaşmak mümkün. Park konusunda biraz zorluk yaşayabilirsiniz çünkü yoğun ilgi dolayısıyla her yer genelde dolu oluyor. Bu yüzden erken saatlerde gelmenizi öneriyorum. Ayrıca otobus aracılığı için Kalkan’dan otobusle Kaputaş’a ulaşmakta mümkün…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kalkan'da Restoran Kültürü

Kalkan’da Restoran Kültürü Kiralık villaların bu kadar yaygın olduğu bir yerde restoranlardan bahsetmezsek olmaz tabii ki....