1 Ocak 2018 Pazartesi

Kalkan'da Restoran Kültürü





Kalkan’da Restoran Kültürü


Kiralık villaların bu kadar yaygın olduğu bir yerde restoranlardan bahsetmezsek olmaz tabii ki. Kalkan’da restoranlar çoğunlukla kaliteli. Yani bir mekana oturduğunuzda o kaliteyi tamamen hissedersiniz. Akşam güneş batmadan başlayan keyifli yemekler gece yarılarına kadar uzar gider..Eski Rum Balıkçı köyü olan Kalkan’ın ne kadar samimi bir yer olduğunu az çok tahmin edersiniz. Bu samimiyet yemeklere de yansımış desem yalan söylemiş olmam. Fiyatlar ise seçtiğiniz mekana göre değişiklik gösteriyor elbette. Öncelikle limandaki birkaç restorandan bahsetmek istiyorum. Aralarında benim favorim Trio. Bu mekan hem çok kaliteli, hem de yemekleri müthiş. Bunun yanında Gusto’da Steak yemenizi öneririm. Kleo Cafe & Bar ise hamburger için tercih ettiğim bir yer genelde. Plaja yakın konumda olduğu için denizden sonra iyi bir kaçamak oluyor. Çarşının içinde ise Sade Terrace en sevdiklerimden birisidir. Bugüne kadar yediğim her şey güzeldi. Kalamaki, Doy Doy, Salonika 1881,Girondo, Baharat. Kalamar yolunda ise Brothers,Yelken, Aqua sık sık ziyaret ettiğimiz ve size önerebileceğim yerlerdir. Ayrıca hamburger sever biriyseniz çarşının içinde bulunan Ohannes Burger tam size göre!
Kalkan’da akşamları çarşı turu yaparken bir sonraki gün için menüleri inceleyip ona göre rezervasyon yapmanız mümkün. Her akşam dışarıda yemeği planıyorsanız bu yazmış olduğum mekanlardan en az bir kaçına mutlaka gitmenizi öneririm J
Salonika 1881, Kalkan’da çok popüler olan ve daha çok Alaçatı sokaklarını andıran bir yer. Kalkan’daki ilk ve tek meyhane tarzı restorandır. Hem yemekleri güzeldir hem de meyhane kültürünü seviyorsanız tam size göredir.

Kebap sever biriyseniz Ata Meze,Hünkar ve Öz Adana size göre. Pizza tercih ediyorsanız Zizzy pizza sizin için uygun olacaktır..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kalkan'da Restoran Kültürü

Kalkan’da Restoran Kültürü Kiralık villaların bu kadar yaygın olduğu bir yerde restoranlardan bahsetmezsek olmaz tabii ki....