19 Aralık 2017 Salı

Kalkan 'da Gidilebilecek Plajlardan Patara...

Kalkan’da Gidilecek Plajlar  /// PATARA

Dünyaca ünlü Patara Plajı ve Antik Kenti…
Patara bir Likya Kentidir. Hatta belki de Likya’nın en önemli kenti olabilir. Konum olarak Kaş ve Fethiye yolu arasındadır. Kalkan’a oldukça yakındır. Nesli tükenmekte olan Caretta Caretta kaplumbağalarının en önemli yumurtlama alanlarından biri olduğu için, Doğal Hayatı Koruma Vakfı tarafından korunmaktadır.

Nasıl Ulaşırım ?
Eğer Patara’ya gelmek isterseniz Dalaman’ı tercih edebilirsiniz. Burdan Fethiye Kaş yolunu takip ederek ulaşırsınız. Dalaman’dan Patara yaklaşık 120 KM’dir. Kalkan Merkezden ise 15 KM’dir. Aracınızla 20 dakikalık bir sürüş mesafesinde yer alır. Plaja vardıktan sonra aracını ücretsiz otoparka parkedip kumsala doğru yürümeniz gerekicek. Çok uzun bir mesafe değil ancak inanılmaz sıcak olabiliyor.

Patara Plajı Kumu Denizi Nasıl ?
Plaj alabildiğine uzun ve rüzgarı dalgası hiç eksik olmaz. Yüzmeye çalışırken biraz yorulabilirsiniz çünkü dalgalar kulaç atmanıza engel olabilir J Deniz seviyesi girdiğinizde direk derinleşmiyor, suyu oldukça sığı bir plaj. Fakat Derin sularda yüzmeyi seviyorsanız uzun bir süre denizin içinde yürümeniz gerekebilir. Kum yapısı da oldukça ince ve yumuşaktır. Burası Türkiye’nin en uzun kumsalıdır. Özellikle öğlen sıcağında kumda yürümek neredeyse imkansız bir hal alıyor. Bu yüzden terliğimi de elime alıp koşarım demek mümkün değil maalesefJ

Giriş Ücreti Var Mı?
Evet ,Patara Plajı’na girebilmek için 15 TL ödemeniz gerekiyor. Müze kartınız var ise giriş ücretsiz. Ücret karşılığı size verilen giriş kartını 10 gün boyunca süresiz kullanabilirsiniz.

 Patara’da  Yemek, Market, Cafe İhtiyaclarımızı Nasıl Sağlarız ?
Patara  tabelasını görüp içeri girdiğinizde yaklaşık 3 Km süren Gelemiş yolunu takip edersiniz. Bu yolda bir çok market ve restoran Patara’nın çarşısı içerisinde mevcuttur. Ancak Plajın kendi içinde Cafe bulunur. 2018 sezonu için Cafe menü fiyatlarını yine öğrenip sizlerle paylaşıyor olacağım.

Patara Kum Tepesi ( Patara Dunes)
Güneşi batırmak için en güzel yer burası olabilir. Patara çarşısı içerisinden gidiliyor. Kime sorsanız size burayı tarif edebilir.Giderken yanınıza çarşıda bulunan marketlerden atıştırmalık ve içmelik bir şeyler almayı unutmayın.  Ancak yolları bozuk olması dolayısıyla sizi biraz zorlayabilir. Gittiğinizde ise nefes kesen manzarasıyla Kalkan’a aşık olabilirsiniz. Buraya giderken yanınızda katlanabilir sandalye getirmenizi tavsiye ederim. Kum tepesi genelde güneş batmaya yakın manzara severler ile dolar. Anı ölümsüzleştirmeyi sakın unutmayın. En güzel gün batımı Patara’da..

Çayağzı Kumsalı
Patara tabelasından Gelemiş yoluna doğru girdiğinizde yaklaşık 1 Km sonra sağa dönüyorsunuz. Kum Tepesi gibi yolları çok düzgün değildir. Bir köyün arasından geçerek gidiyorsunuz.  Bu enfes manzaralı kumsal yine günbatımının izlenmesi için harika bir tercihtir.

Nasıl konaklayabiliriz ?

Villagezegeni, konaklamanız için Patara’ya Kalkan'da bir çok kiralık villa portföyüne sahiptir. Tercih etmeniz durumunda konaklayacağınız villayı Patara’da da bulabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kalkan'da Restoran Kültürü

Kalkan’da Restoran Kültürü Kiralık villaların bu kadar yaygın olduğu bir yerde restoranlardan bahsetmezsek olmaz tabii ki....